Elke ouder/verzorger kan zijn kind aanmelden, op eigen initiatief of via verwijzing van de huisarts, psycholoog of school.
Heb je een goed gevoel bij de therapeut en de spelkamer dan kunnen we een intake-gesprek plannen. Een goed gevoel betekent dat je vrijuit met mij kunt praten over de lastigheden die jij ervaart in de relatie met je kind. Het betekent tevens dat je het gevoel hebt dat je kind bij mij in goede handen is.
Na de intake plannen we 3-5 spelobservaties. Het doel daarvan is dat therapeut en kind kennismaken. Is er een klik? Past speltherapie bij de hulpvraag en de mogelijkheden van kind en ouders?
Voor een succesvol speltherapie proces is een actieve ondersteunende houding van ouders heel belangrijk. Hoe meer informatie ik tijdens het proces krijg, over hoe het met je kind gaat, hoe gerichter ik met je kind kan werken.
Het kan zijn dat jij en je kind met deze eerste aandacht en informatie genoeg input hebben om weer verder te kunnen. Heeft je kind meer nodig en zijn ouders en therapeut het eens over het plan tot behandelen dan ondertekenen beide de speltherapie-behandel-overeenkomst en kan de therapie starten.
Komt je kind in speltherapie dan hebben we zo om de vier keer contact over de voortgang binnen de speltherapie en ouderschap dat daarbij versterkend werkt.
Wanneer je kind zich in zijn ontwikkeling meer evenwichtig toont, wordt de therapie afgebouwd. De laatste sessie staat in het teken van afscheid nemen.